It's Time for You to Have

The Garden of Your Dreams

Baja adalah makanan tambahan bagi tumbuh-tumbuhan. Selain mendapatkan baja semulajadi daripada tanah, pembajaan tanaman merupakan satu aktiviti dan amalan  yang perlu dilakukan dalam usaha meningkatkan lagi hasil pengeluaran.

Camay Bloom

Welcome

Camay Foliar Fertilizer

Camay Foliar Fertilizer is in two types of colours, Camay Growth (Green) for growth booster and Camay Bloom (Red) for fruits and flowers enhancer.

Baja Foliar Camay dihasilkan kepada dua jenis warna iaitu Camay Growth (Hijau) sebagai penggalak pertumbuhan manakala Camay Bloom (Merah) sebagai perangsang bunga dan buah. 

This Is Why

You Should Choose Us

Certified Experts

Baja yang dikilangkan dari kilang yang diiktiraf dan mempunyai kepakaran lebih kurang 18 tahun dalam bidang pembuatan, pengembangan dan pemasaran baja foliar.

Quality Services

Baja yang berkualiti tinggi dalam membantu pertanian meningkatkan hasil-hasil yang lebih tinggi dan berkualiti dengan kos yang lebih rendah bersama-sama kaedah pembajaan yang fleksibel.

Affordable Pricing

Harga yang berpatutan malah menjimatkan lagi kos kerana penggunaan baja yang sedikit sudah memadai disamping mengurangkan pembaziran jika menggunakan baja tabur yang akan larut air semasa hujan.

18+ Years of Experience in Manuacture, Development & Marketing of Foliar Fertilizers.

Semua baja yang dihasilkan oleh kilang diformulasikan secara professional untuk memberikan penyelesaian bagi masalah pertumbuhan yang disebabkan oleh kekurangan nutrien, PH tanah tinggi atau rendah, struktur tanah yang buruk, keupayaan penahan air dan faktor-faktor lain.

Some of Our,

Testimonials

Kaedah pembajaan menggunakan baja foliar memberi kesan 8 hingga 10 kali lebih efektif dimana ianya dapat membekalkan nutrien dan lebih pantas dari kaedah baja tanah. Lihat hasil yang kami peroleh daripada pengguna kami.

Our Produce

We produce the source of nutrition for plants. Fertilizer contain plant nutrients which act as raw material needed by plants. These nutrients need to be supplied in the right proportion according to plant need.

What is Foliar
Fertilizer?

These are fertilizer applied on mainly leaves and the basic method used is spraying or fertilizing substance applied in liquid form.

Teknik pembajaan ini ditemui oleh Dr. HB Tukey, penyelidik tanaman terkenal dari Michigan State University (MSU) Jabatan Hortikultur pada tahun 1950-an. Teknik pembajaan foliar adalah teknik pembajaan tanaman dengan menggunakan baja cair terus ke daun. 

Penyerapan nutrien berlaku melalui stomata, tetapi penyerapan menyeluruh mungkin sama besar melalui epidermis.

Sustainably Sourced

Sumber Lestari

Complete Nutrients

Nutrien Lengkap

Environmental Friendly

Bersifat Mesra Alam

01.

Camay Growth

Camay Growth adalah baja semburan dalam membantu menggalakkan pertumbuhan tanaman, percambahan biji benih dan perkembangan akar.

02.

Camay Bloom

Camay Bloom adalah semburan untuk proses pembungaan dan pembuahan yang berkualiti.

03.

Advantages of Camay Foliar Fertilizer over other fertilizer

Baja Foliar Camay mempunyai banyak kelebihan tersendiri berbanding baja-baja yang terdapat di pasaran.

Baja Foliar Camay dirumus dengan ekstrak rumpai laut yang dikenali sebagai Acadian Seaweed (Acadian Plants) yang sangat bermanfaat terhadap kesihatan dan kualiti serta daya tahan tumbuh-tumbuhan terhadap tekanan. Kajian terhadap penggunaan rumpai laut selama 30 tahun terhadap lebih 80 jenis tanaman membuktikan dengan penggunaan rumpai laut  sebagai salah satu asas dalam proses rumusan baja tumbuhan telah menghasilkan kesuburan yang amat ketara terhadap tumbesaran tumbuh-tumbuhan.

Acadian Seaweed
Shopping Cart